Bakken-tur

Vi tager med bussen til Bakken, så vi er der kl. 11.00, da forlystelserne åbner kl. 12.00. Vi oplever at alle aldersgrupper har lyst til at tage med. Man skal være på Furesøgård senest kl. 10.00, og vi modtager alle børnenes telefonnumre, samt laver ”gå-grupper”. Hvis man har betalt en uge før, kan vi bestille tur pas ca.
100 kr. billigere, men ved for sen tilmelding, betaler man fuld pris. På Bakken har vi en base, hvor de sætter deres ting, og der er altid en voksen. Børnene går rundt i grupper på mindst to, og hver gruppe skal have en mobil, så alle kan komme i kontakt med hinanden. Børnene skal kontakte basen på et bestemt tidspunkt i løbet af dagen, så vi ved de er i god behold, og de skal ligeledes møde i basen i god tid inden vi skal hjem (med bus).
Børnene kan have penge med til at købe mad mm., men det er op til forældrene at vurdere hvor meget.

Formål og pædagogik
Børnene kommer på en tur i ”den store verden”, hvor de får frihed under ansvar. De lærer at skulle overholde aftaler, finde tilbage på de rigtige tidspunkter, og indgå i grupper hvor de skal tage hensyn, også til andre mennesker.
De voksne går rundt sammen med nogle grupper, f.eks. hvis vi vurderer der kan være særlige forhold som at nogen har brug for mere tryghed, eller vi hjælper børn der ikke har en gruppe, med at blive inkluderet i nogle af de andre grupper – så alle kan opleve fællesskab. Vi sørger for alle har en gruppe, så ingen skal føle sig alene. De skal opleve at tage ansvar for sin gruppe, og skal indgå kompromiser hvis nogen har et andet behov. F.eks. hvis en skal tisse, må gruppen følges ad og vente på den/de der skal tisse – vil nogen prøve en forlystelse som de andre ikke vil, må man vente, osv. Grupperne er ikke altid med deres venner, og det fint at øve sig i at gå på kompromis og tage hensyn.