MGP

MGP er en sang/rap og dansekonkurrence, hvor børnene dyster i sang, dans og sceneoptræden. Børnene synger og danser til en allerede eksisterende sang – i karaoke-version. Dvs. at de ikke selv skal skrive ny musik, som i DRs MGP, men skal synge og danse til en sang, som er lavet – og som findes i en version uden vokal. Børnene skal udover at øve sang og dans, også forholde sig til påklædning, opsætning af hår, makeup mm.

MGP-konkurrencen er kun for 4.,5., og 6. klasser, men ungdomsklubben kan underholde i pauserne. Derudover skal der udvælges 2 værter – som evt. også kan være fra ungdomsklubben.

Forberedelsen starter i januar og slutter med at stort show i hallen i marts, hvor forældre, søskende og andet familie er publikum.

Børnene øver på Ellegården og i musiklokalet. Den sidste uge inden showet, øver børnene også på scenen i hallen. Dagen inden showet afholdes der en generalprøve kl. 15.00, hvor publikum er børn fra klubben, og 3. klasser fra sfoen

MGP skal ses som en læringsproces, hvor børnene gennem forberedelserne udvikler deres sociale kompetencer, får større selvindsigt og styrket deres selvværd, samt udvikler deres musikalske og kreative evner, ved til slut at optræde på en scene foran et ægte publikum.

MGP skal være med til at styrke børnenes fælleskabsfølelse og relationskompetence i større og mindre grupper.